De verongelukte Doris op haar fiets. (Foto: Selda Abyar)

Moeder verongelukte Doris wil 'fietsburgemeester' voor Leiden

Selda Abyar, de moeder van de in 2021 verongelukte 7-jarige Doris, is op zoek naar een ‘fietsburgemeester’ voor Leiden. Samen met de voormalige fietsburgemeester van Den Haag, Marcel Kleizen, roept ze geïnteresseerden op om te solliciteren.

“De fietsburgemeester is iemand die zich wil inzetten om van Leiden een fijne en nog veiligere stad te maken voor iedereen die op straat is en in het bijzonder voor kinderen”, legt Abyar uit.

Sinds het ongeluk van Doris heeft Abyar zich non-stop ingezet voor de veiligheid van kinderen door helmen uit te delen en fietsvlaggen. “En ook door veel meer bekendheid te geven aan het feit dat het voor fietsers veiliger kan in Leiden”, voegt ze toe.

Fietsburgemeester is een wereldwijd initiatief, dat wordt ondersteund door BYCS (Bicycles Transform Cities, Cities Transform the World), de NGO die in meerdere steden wereldwijd fietsen promoot. “Op dit moment zijn er honderdvijftig fietsburgemeesters. Ze vormen een sterk netwerk waarin ze ideeën, uitdagingen en oplossingen met elkaar delen.”

Als het lukt om een Leidse fietsburgemeester te vinden wordt deze op UN World Bicycle Day, 3 juni, geïnstalleerd.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×