(Foto: Martine van Schaik)

Koken zonder Dieren: farfalle met boerenkool en speckjes

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Martine van Schaik van de Partij voor de Dieren in Leiden. “Dit weekend eten we boerenkool. Maar dan net even anders”, aldus Van Schaik.

Ingrediënten – voor 4 personen
400 gram farfalle (vlindertjespasta, maar een andere pastasoort kan natuurlijk ook)
750 gram boerenkool (schoongemaakt en fijngesneden)
200 gram oesterzwammen
2 pakjes vegan speckjes
1 flinke ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden of geperst
250 ml plantaardige kookroom
cayennepeper
zout naar smaak
olijfolie om in te bakken

Bereiding
Kook de farfalle volgens de aanwijzingen die op de verpakking staan.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de oesterzwammen. Voeg de speckjes en de knoflook toe.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui op laag vuur totdat deze glazig is. Zet het vuur hoog en voeg de boerenkool toe.
Wok de boerenkool al omscheppend tot deze geslonken is. Breng het geheel op smaak met zout en cayennepeper. Voeg de kookroom toe.
Voeg vervolgens het oesterzwam/speckjes mengsel toe aan de boerenkool en warm even goed door.

Eet smakelijk!

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×