(Foto: Politie)

Vijf minderjarigen verhoord voor beroving in Leiderdorp

Twee minderjarige verdachten van een straatroof in Leiderdorp zijn vorige week door de politie aangehouden en na verhoor naar huis gestuurd. Bij het onderzoek naar de beroving van twee minderjarige jongens in de Leeuwerikstraat in Leiderdorp, kwamen nog drie andere jeugdige daders in beeld bij de politie.

Dat drietal kreeg het verzoek in de bus om zich voor verhoor te melden. Dat deden ze afgelopen donderdag, zo heeft de politie nu bekend gemaakt. Ook deze verdachten zijn na verhoor heengezonden. Het Openbaar Ministerie moet nu een besluit nemen over hun verdere vervolging.

De vijf verdachten hebben op 25 februari een jongen van 14 uit Leiderdorp en een 15-jarige jongen uit Zoeterwoude onder bedreiging beroofd van een aantal spullen. Dat gebeurde rond 22.00 uur. De politie trof ter plaatse de twee slachtoffers aan, die verklaarden dat ze door een groep van vijf jongens waren beroofd.

Het rechercheonderzoek leidde naar de twee eerste verdachten op dinsdag 28 februari. Dat zijn een jongen van 14 uit Leiden en een van 17 uit Leiderdorp. Het onderzoek naar de vijf verdachten is nog niet afgerond.

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×