Jesse Pieper (links) in actie. (Foto: Emmie Beijlen/Robbschermen)

Jesse Pieper richt vizier op wereldkampioenschappen schermen

Het Europees Kampioenschap Schermen onder 20 jaar is geen succes geworden voor de 18-jarige Jesse Pieper. In de eerste ronde vlogen hij en zijn teamgenoten er al uit. “In zulke wedstrijden wordt elk foutje afgestraft.” Volgende maand bij het WK in Bulgarije hoopt hij zich te revancheren.

Jesse Pieper kreeg vorige maand bij de uitreiking van de Leidse Sportprijzen 2022 de aanmoedigingsprijs. En daar is hij blij mee. “Voor mij betekent zo’n prijs heel veel. Bijvoorbeeld dat het niet onopgemerkt blijft wat ik met schermen doe. Het is ook een hele goede motivatie om te blijven trainen. En je ontmoet op zo’n avond ook de mensen die de absolute top al hebben gehaald en dan denk ik: dat wil ik ook.”

Tekst gaat door onder de video

Kijk en luister het hele interview van Sport071-presentator Gerry van Bakel met schermer Jesse Pieper terug (in twee delen)

Verloren
Met het resultaat op het EK onder 20 jaar in Estland van eind februari is hij minder tevreden. “Je komt natuurlijk om meerdere rondes te overleven. Maar ik maakte teveel fouten. Ik had wel een paar goede acties, maar dat was incidenteel en dat is niet goed genoeg. In de landenwedstrijd ging het schermen wel wat beter, maar ook daar verloren we in de eerste ronde. Je moet minimaal honderd procent halen en waarschijnlijk iets meer om te winnen.”

In april staat het WK onder 20 jaar op het programma in Bulgarije en daar hoopt Pieper het beter te doen. “De kansen liggen daar ook net iets beter. Niet voor de titel, maar wel om een paar rondes verder te komen. Europa is het sterkste continent als het om schermen gaat. Dus op een WK kun je in de eerste rondes wat zwakkere tegenstanders treffen.”

Snel
Schermen is geen sport die veel op televisie ziet of die je op een pleintje in de buurt kunt gaan doen. Je moet er een beetje bij toeval inrollen. Maar volgens Pieper is het een goede sport voor iedereen. “Ik heb nog nooit van iemand gehoord die het geprobeerd heeft en vindt dat het niet leuk is. Het is mentaal en fysiek zeer uitdagend. Heel goed voor je conditie ook, want het is een snelle sport Kom maar eens een keer naar de Zaal Treffers en dan leren wij je schermen.”

Kijk voor meer informatie over schermen op de website van Zaal Treffers.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×