(Foto's: Reanne van Kleef)

ZZ Leiden Basketball wint bloedstollende bekerfinale in Zwolle

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft de finale van de Basketball Cup gewonnen die zondagmiddag in Zwolle werd gespeeld tussen Landstede Hammers en ZZ Leiden. De Leidenaren wisten de bloedstollende strijd nipt in hun voordeel te beslissen.

De twee finalisten waren duidelijk aan elkaar gewaagd. Het eerste kwart eindigde met 19-19 en bij rust stond het 35-40 in het voordeel van Leiden. Na het derde kwart gingen Leiden en Zwolle weer gelijk op en stond er 53-53 op het scoreboard. Uiteindelijk werd het 70-72 in het voordeel van Leiden.

Na afloop sprak verslaggeefster Gerry van Bakel met spelers Marijn Ververs, Maarten Bouwknecht en Luuk van Bree en Marcel Verburg, voorzitter ZZ Leiden.

Het was de zevende keer dat Leiden in de nationale bekerfinale stond. Drie keer eerder werd er gewonnen. De laatste keer in 2019 toen in Zwolle ook werd gewonnen van Landstede Hammers. Na de wedstrijd zijn de spelers van ZZ Leiden euforisch over het binnenhalen van de eerste prijs van het seizoen. Captain Marijn Ververs pakte al snel een aantal persoonlijke fouten en geeft toe dat het niet zijn beste wedstrijd was. “Maar het gaat erom dat we als team winnen.”

Maarten Bouwknecht keek met meer tevredenheid terug op zijn eigen spel. “Het scoren ging beter en dat was wel nodig. Dit geeft zelfvertrouwen voor de BNEXT en deze prijs geeft ook meer kans om volgend jaar in Europa te gaan spelen. In het vierde kwart gaven we nog wel teveel weg, maar we hebben gewonnen.” Nummer 13 Luuk van Bree is vooral heel erg blij met de beker. “Heel veel clubs willen die prijs winnen en wij hebben het gedaan.”

Voorzitter Marcel Verburg heeft genoten van de wedstrijd. “Zo wil je finales spelen. Maar wel heel fijn dat wij gewonnen hebben. Vanavond nog even een feestje in de business lounge en daarna verder in de cross border competitie.”

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×