De Singelloop ging in 2022 voor het eerst van start vanaf de Lammermarkt. (Foto: Emile van Aelst)

Rennen voor zes goede doelen tijdens 46e Singelloop

Over ruim een maand wordt er weer gerend over de Leidse singels tijdens de 46e Smitsloo Groep Singelloop. Op vrijdag 21 april klinkt het startschot om 19.30 uur en vertrekken de lopers vanaf de Lammermarkt. “Dat was vorig jaar wel even wennen, na jaren te zijn gestart op de Langegracht, maar het is zeer goed bevallen”, zegt organisator Gertjan van Geen. Na de Lammermarkt gaat het parcours verder over de zeven singels en eindigt na ongeveer 6,5 kilometer weer op de Lammermarkt.

De voorverkoop van startbewijzen gaat zaterdag 18 maart van start en de opbrengst gaat naar zes goede doelen. “Aan de hand van een ‘bidbook’ maken organisaties aan de Singelloop bekend wat zij nodig hebben”, vertelt Van Geen. De goede doelen die dit jaar op een bijdrage kunnen rekenen zijn Het Willem Alexander Kinderziekenhuis, Topaz, Scouting groep Sagara Satrya’s uit Oegstgeest, de Vrienden van de Binnenvest en inloophuis Scarabee. “Deze goede doelen krijgen overigens geen geld overgemaakt, maar ontvangen dat wat ze nodig hebben in natura.”

Startschot
Volgens goed gebruik wordt het startsignaal van de Singelloop altijd door een bekende Leidenaar of Nederlander gegeven, maar wie het de komende editie gaat doen, is nog niet bekend. “We hopen nog wel een grote naam te vinden als opvolger van Mart Hoogkamer die de lopers vorig jaar wegtoeterde”, vertelt Van Geen.

Sleutelstad-verslaggever Casper Chaudron in gesprek met organisator Gertjan van Geen over de 46e Singelloop.

Naast de recreanten starten ook ongeveer 150 wedstrijdlopers. “Dat wordt apart geregeld door Leiden Atletiek. Voor die lopers is het een wedstrijd, zeg maar het WK van Leiden”, zegt Van Geen met een knipoog. “De Singelloop staat onder de atleten hoog aangeschreven en een overwinning staat goed op de staat van verdienste.”

Inschrijven
Wie mee wil doen aan de Singelloop op vrijdagavond 21 april kan zich vanaf zaterdag inschrijven. Dat kost vijf euro in de voorverkoop en op het wedstrijdterrein zes euro. Start en finish zijn op de Lammermarkt. De voorverkoopadressen zijn Sportcity, Sporthuis Wout Bergers , de Hardloopwinkel, Sporthuis de Zwarte Wolf, de Wolky Shop, Runnersworld en Bruna Stevenshof.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×