Jacco Vooijs wordt de nieuwe hoofdtrainer van de dames bij eredivisionist ZVL-1886. (Foto: ZVL-1886)

Jacco Vooijs nieuwe trainer dames ZVL-1886

Jacco Vooijs is komend seizoen de nieuwe trainer van de dames bij eredivisionist ZVL-1886. De 51-jarige geboren en getogen Katwijker volgt Iefke van Belkum (36) op, die het na drie seizoenen tijd vindt om het stokje over te dragen. Van Belkum blijft in een nog nader te bepalen rol wel betrokken bij de Leidse waterpolovereniging. Ook blijft ze als trainer verbonden aan het Regionaal Training Centrum Leiden.

Vooijs, in het dagelijks leven zelfstandig ondernemer in de glastuinbouw, ziet het hoofdtrainerschap als een mooie vervolgstap in zijn trainerscarrière: “Inmiddels ben ik bijna tien jaar actief als trainer/coach in het waterpolo; vijf jaar bij de jeugd van Katwijk en nu vier jaar bij de dames van ZVL-1886. Eervol dat ik het vertrouwen van de club krijg om in de voetsporen van Iefke van Belkum te treden.” Net als Van Belkum vindt ook Vooijs het belangrijk dat de club jeugdspeelsters opleidt tot volwaardige eredivisie-speelsters. “En met veel eigen speelsters in een herkenbare speelstijl meedoen om de prijzen.”

Iefke van Belkum noemt als hoofdreden om te stoppen dat ze meer tijd met haar gezin wil doorbrengen. “Ik wil vooral meer avonden thuis zijn. Daarnaast train ik veel van de meiden die nu in het eerste spelen al sinds de jeugd. Ik merk dat het goed is dat er een nieuwe trainer voor de groep komt. Met fris enthousiasme en nieuwe ideeën. En met Jacco hebben we iemand in de eigen gelederen die dat kan en wil. Bovendien kent hij de selectie inmiddels, gezien zijn ervaring als coach van het derde en tweede team.”

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×