Het shorttrackteam van IHCL haalde goud op de 3000m meter relay, met Zoë Deltrap, Valerie Aarts, Angel Daleman en Kiek Straathof. (Foto: IHCL)

Angel Daleman en Zoë Deltrap grossieren beide in goud op NK shorttrack junioren

De shorttracksters Angel Daleman en Zoë Deltrap van de Leidse shorttrackclub IHCL wonnen dit weekend op het NK shorttrack junioren in Leeuwarden ieder vier gouden medailles en een zilveren. Deltrap bij de junioren A en Daleman bij de junioren B.

Voor beide vrouwen was er individueel goud op de 500, 1000 en 1500 meter en samen met Kiek Straathof en Valerie Aarts legden ze ook beslag op de eerste plaats op de 3000 meter relay. Alleen op de mixed relay moesten Daleman en Deltrap genoegen nemen met de tweede plaats.

Clean sweep
In de slipstream van Deltrap en Daleman presteerden Kiek Straathof en Valerie Aarts ook erg goed. Individueel leverde dat Aarts een brons op de 500 en 1000 meter, Straathof viel op deze afstanden net buiten het podium met een vierde plaats. Op de 1500 was het een clean sweep voor IHCL met zilver voor Aarts en brons voor Straathof achter kopvrouw Daleman.

In het eindklassement was ook de uitslag Daleman op 1, Aarts op 3 en Straathof op 4. Deltrap won in haar categorie, juniore A, ook het eindklassement.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×