Esmee van Marwijk in actie voor Scylla. (Archieffoto: Wim de Leeuw)

Klein verlies vrouwen Scylla tegen landskampioen

Zowel de mannen als de vrouwen van tafeltennisvereniging Scylla verloren dit weekend. Maar waar de vrouwen met opgeheven hoofd de arena konden verlaten na 3-4 tegen titelfavoriet VTV, werd het voor de mannen een middag om snel te vergeten. Na een kansloze nederlaag tegen koploper Taverzo.

Esmee van Marwijk en Evelien Hengstman zorgen voor de punten in de enkelspelen. Van Marwijk speelde tegen international Sanne de Hoop een ijzersterke wedstrijd en won voor het eerste in zes jaar van De Hoop.  Iedere game  leken de kansen te keren, maar het was uiteindelijk Van Marwijk die met 11-8 in de vijfde game aan het langste eind trok.

Verzilveren
Hengstman kon in haar tweede partij van de dag Emma van der Zanden aan haar zegekar binden. Van der Zanden leek af te stevenen op  de winst in de eerste game, maar wist de vier gamepoints niet te verzilveren. Die game ging met 12-10 naar Hengstman, die vervolgens steeds beter ging spelen en de wedstrijd in vier games op haar naam schreef.

Eerder kwam Hengstman tegen Li Dong tekort. In de lange rally’s bood Hengstman wel goed tegenspel, maar kwam nooit in de buurt van gamewinst. Niet onverwacht, want Li Dong behoort al jaren tot de absolute Nederlandse topspeelsters. Ook Van Marwijk wist Dong niet te verschalken. En in de openingspartij was ook Maaike van de Pavoordt niet opgewassen tegen Van der Zanden.

Dubbel
Met een 2-4 achterstand ging Scylla de dubbelpartij in. Van Marwijk en Van de Pavoordt moesten daarin aantreden tegen De Hoop en Van der Zanden. Het werd een partij van hoog niveau van beide kanten, maar de Leidse vrouwen trokken steeds aan het langste eind en wonnen overtuigend drie games op rij. En daarmee werd het 3-4, een nipte nederlaag voor Scylla.

VTV sluit de reguliere competitie hierdoor af als koploper. Scylla is derde met slechts één punt achterstand op nummer twee Den Helder. Deze drie teams ontmoeten elkaar vanaf begin april nogmaals om uiteindelijk te bepalen welke clubs elkaar in de halve finale van de play-offs gaan ontmoeten. De kans is groot dat Scylla daarin dan Den Helder treft. Als de Leidse ploeg de Helderse ploeg in de komende twee wedstrijden nog weet te passeren op de ranglijst, levert dat in de halve finale van de play-offs een thuiswedstrijd op. Eerst volgt komend weekend echter het NK tafeltennis in Zwolle.

Fors
Voor de mannen van Scylla was er weer een forse nederlaag. Tegen Taverzo 1 werd het 7-0 in Zoetermeer. Vaste krachten Mads Oomen en Joey Boekkooi konden geen vuist maken tegen de buitenlandse toppers in dienst van Taverzo en invaller Bram van Kuijk deed zijn best, maar was nog een maatje te klein voor de eredivisie.

De hoop was dat het afsluitende dubbel het erepuntje zou opleveren, maar het mocht niet zo zijn. Er lagen genoeg kansen voor Boekkooi en Oomen om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar er werden iets te veel foutjes gemaakt. Na deze 7-0 nederlaag moeten de mannen zich gaan richten op de play-downs aan het eind van het seizoen om daar degradatie uit de eredivisie te voorkomen.

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×