Zondag 26 maart organiseert Leiden Atletiek de tweede editie van de UTTL Games, een wedstrijd met alleen werpnummers. (Archieffoto: Gerry van Bakel)

Tweede editie UTTL Games bij Leiden Atletiek: alle ogen op de werpnummers

Discus, speer, kogel of een gewicht. Er kan bij Leiden Atletiek zondag 26 maart met van alles geworpen, gestoten of geslingerd worden. Dan staat de tweede editie van de UTTL (Ultimate Throwing Team Leiden) Games op het programma, een werpwedstrijd voor alle leeftijden. De deelnemers komen uit het hele land, vanuit eigen gelederen doen er 24 atleten mee.

Martijn Scheffers en Arjan van Dam zijn de motoren achter deze unieke krachtmeting. Voor veel mensen is atletiek hardlopen, op de baan en de weg. Maar atletiek is juist een heel brede sport, betogen Scheffers en Van Dam. “Hardlopen, springen en werpen”, zegt Van Dam. “Voor elk wat wils, wij laten al onze atleten met alle onderdelen kennismaken.”

Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Martijn Scheffers en Arjan van Dam van Leiden Atletiek over de tweede editie UTTL Games.

“Leiden Atletiek heeft een fanatieke werpgroep”, zegt Scheffers. “Het is leuk om daar een wedstrijd voor te organiseren, waar alle werpnummers aan bod komen. Zoals kogelstoten en kogelslingeren, discuswerpen en speerwerpen en gewichtwerpen voor de masters. Dat zijn atleten van boven de 35 jaar, steeds onderverdeeld in stapjes van vijf jaar. Dat kan doorgaan tot 100 jaar. We trekken het breed en nodigen vanuit heel Nederland atleten uit.”

Plezier
Bij het afgelopen EK haalde Nederland zeven medailles en ook daar zijn Scheffers en Van Dam verheugd over. “Waar een Douwe Amels 2.31 bij het hoogspringen haalt en natuurlijk een Femke Bol. Het is goed om te zien. En dan maakt het mij niet uit of het om hordelopen gaat of andere onderdelen. Het plezier in de sport en de goede prestaties zijn heel mooi om te zien.”

Bij de werpnummers heeft Nederland trouwens ook talent. “Kijk maar naar kogelstootster Jessica Schilder die meer dan 19 meter stoot”, vervolgt Scheffers. “Helaas is ze er niet bij deze zondag. Maar er zijn genoeg andere talenten.” “Het is zondag een lang programma dat begint om 10.00 uur met kogelslingeren”, zegt Van Dam. “En daar eindigen we ook mee om 18.00 uur.” Tijdens het kogelslingeren wil je geen andere onderdelen op het middenterrein hebben.

De UTTL Games zijn vrij te bezoeken op de atletiekbaan van Leiden Atletiek in de Leidse Hout.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×