(Foto: IHCL)

Laatste keer in ijshal Vondellaan: shorttrackers strijden om Arie Ravensbergen Bokaal

De Leidse shorttrackclub IHCL organiseert zaterdag 25 maart het grootste shorttrack-jeugdtoernooi van Nederland waarbij de deelnemers strijden om de ‘Arie Ravensbergen Bokaal’. Het toernooi heeft volgens de organisatoren met 146 schaatsers een recordaantal deelnemers van clubs uit het hele land. Daarnaast is het de laatste keer dat het toernooi plaatsvindt in de ijshal aan de Vondellaan. Vanaf het volgende schaatsseizoen wordt het toernooi gehouden in de nieuwe ijshal De Vliet.

De eerste start is zaterdag om 10.00 uur en de finales en afsluitende relay’s worden rond om 16.00 uur gereden. “De toekomstige shorttrackers van de Olympische Spelen 2034 zullen in Leiden aan de start kunnen staan”, zegt een van de organisatoren. “Nu is het de kans om deze jeugd in actie te zien.”

Ook de categorie schaatsklas is in het programma opgenomen. Dit is de ‘instroom’ categorie om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met shorttrack. Aan het einde van de dag organiseert IHCL een reünie waarbij oudgedienden hun ijzers nog een keer kunnen onderbinden voor de IHCL Reünie Relay.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×