Initiatiefnemers Durmus Dogan en Erol Guldali. (Foto: Robbert Beurse)

Turkse Zelforganisaties zamelen in voor voedselbank

De Turkse Zelforganisaties zamelen de komende weken producten in voor de voedselbank. Tijdens ramadan kan iedereen houdbare producten afgeven bij een van de vier inzamelpunten in de stad. Aan het eind van de vastenmaand worden de voedingsmiddelen overgedragen aan de Leidse voedselbank.

De actie is niet toevallig tijdens de vastenmaand. “Tijdens de ramadan eet je overdag niets. Je staat extra stil bij je medemens en voelt hoe het is om niets te hebben. In de avond deel je je voedsel met iedereen. Wij hebben een gezegde: je kunt niet met volle maag naar bed gaan terwijl je buurman honger heeft”, legt een van de initiatiefnemers van de actie, Erol Guldali, uit. Het inzamelen van voedsel voor mensen die weinig hebben past volgens de organisatoren dan ook goed bij de periode van vasten.


Erol Guldali van HTIB vertelt over de inzamelingsactie voor de Voedselbank Leiden.

Inleverpunten
Houdbare producten, in een gesloten verpakking, kunnen worden ingeleverd bij de Turkse moskee Mimar Sinan (Curaçaostraat 3), organisatie HTIB (Eksterpad 4), Stichting Fatih (Johan Wagenaarlaan 11) en Aktie Reizen (Hooglandse Kerksteeg 8a) in Leiden. “Iedereen is welkom. Maakt niet uit welke culturele achtergrond je hebt, als je iets voor je medemens wilt doen ben je welkom”, zegt Guldali.

Halal
Ingeleverde voedingsmiddelen mogen geen alcohol bevatten en ook varkensvlees is niet gewenst. “Veel klanten van de voedselbank eten halal. Dan is het fijn als de producten die wij inzamelen voor iedereen geschikt zijn. Ook is het wel de bedoeling dat het eten een tijdje houdbaar is. We leveren het natuurlijk pas over een aantal weken in. Dus denk niet: ik heb een beetje avondeten over, dat kom ik brengen”, grapt de organisator.

Inleveren kan tot en met 17 april 2023. De ramadan eindigt enkele dagen later met het Suikerfeest.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×