(Foto: Robbert Beurse)

Zoeterwoude wil voorrang voor vitale beroepen bij toewijzing woningen

De gemeenteraad van Zoeterwoude wil dat het lokale en regionale maatwerk bij toewijzing van woningen wordt uitgebreid voor mensen die lokaal of regionaal werken in maatschappelijk vitale beroepen. Het gaat hierbij om beroepen in de zorg, maatschappelijke dienstverlening en onderwijs. Ook wethouder Paul Olthof vindt de aanpassing in het lokale en regionale maatwerk belangrijk zodat deze ‘onmisbare’ mensen in de regio kunnen wonen en werken.

“Mensen met een vitaal beroep, bijvoorbeeld de brandweer, wil je graag lokaal hebben wonen”, licht Olthof toe. “Het is goed om die mensen daarom een kans te geven. Het zorgt er ook voor dat ze langer in de wijk blijven wonen. Dat is goed voor de leefbaarheid en voorzieningen in de wijk.” De uitbreiding van het lokale maatwerk voor mensen met vitale beroepen is volgens Olthof een positieve bevoordeling van mensen die je daadwerkelijk nodig hebt voor het functioneren van de samenleving.


De gemeenteraad van Zoeterwoude wil voorrang geven aan bepaalde groepen bij verdeling woonruimten.

Het plan om het lokale maatwerk uit te breiden komt door een schaarste aan woonruimte. Ook worden er steeds meer woningen voor kwetsbare doelgroepen gereserveerd waardoor de ‘niet kwetsbare’ inwoners nauwelijks meer aan een woning komen.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×