Plaattaart met wortel en prei. (Foto's: Martijn Otten)

Koken zonder Dieren: Plaattaart met wortel en prei

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Martijn Otten van de Partij van de Arbeid in Leiden.

“Een makkelijk recept voor ‘comfort food’ waarbij je toch veel groenten eet.”

Ingrediënten – voor 2 personen:
Bladerdeeg (een rol of ca. 6 plakjes, kan ook vegan of glutenvrij indien nodig)
4 à 6 wortelen, gewassen en in schijfjes
2 preien, gewassen en in ringetjes
(vegan) roomkaas
kruiden naar keuze

Bereiding: 
Gebruik je een rol bladerdeeg, laat deze dan eerst een nacht in de koelkast, of een paar uur op het aanrecht ontdooien. Gebruik je plakjes, dan kun je deze bevroren direct gebruiken.

Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer het bladerdeeg in met een laagje roomkaas. Strooi er naar smaak peper, gerookte paprikapoeder of andere kruiden overheen. Leg de schijfjes wortel plat neer op de roomkaas, zodat al het bladerdeeg bedekt is. Leg daarna de preiringetjes op de schijfjes wortel.

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de plaattaart volgens de aanwijzingen op de verpakking van het bladerdeeg (let op dat uitstekende stukjes prei niet te donker worden).

Op dit basisrecept kun je eindeloos variëren. Vervang bijvoorbeeld de wortel en prei door andere groenten, zoals pastinaak of courgette, of door paddenstoelen. De roomkaas kun je vervangen door een mix van crème fraîche en strooikaas of door je favoriete humus.

 

 

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×