(Foto: Cor Klein)

RMO bomvol activiteiten tijdens Week van de Klassieken

De Week van de Klassieken is een jaarlijkse Nederlands / Belgische manifestatie met als doel de (klassieke) oudheid op toegankelijke wijze onder de aandacht te brengen van een breed  publiek.

Het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) is een van de deelnemers aan de Week, die feitelijk elf dagen duurt. Het programma bestaat uit lezingen, workshops, theatervoorstellingen, een vertaalwedstrijd, (boek)presentaties en nog veel meer. Een deel van de activiteiten is ook online te volgen.

Tijdens deze zestiende editie, van 23 maart tot en met 2 april 2023, draait alles om het centrale thema ‘Revoluties en de oudheid’. Van drastische omwentelingen in de Oudheid van politieke, sociale, economische, culturele of intellectuele aard, tot revoluties in ons eigen denken over de Oudheid.

Timo Epping van het RMO in Leiden vertelt over de Week van de Klassieken.

Programma
In het Sleutelstadprogramma Cultuur071 vertelt Timo Epping, bij het RMO verantwoordelijk voor de organisatie van de Week, over het bomvolle programma. “We hebben een programma opgesteld voor jong en oud, kenner en liefhebber, over revoluties en de oudheid in de breedste zin van het woord. Voor jongeren organiseren we een proefjesmiddag in de museumtuin en volgend weekend is er het Romeinenweekend, waarbij Romeinse soldaten van Legio Secunda Augusta hun legerkamp opslaan in de Tempelzaal en ze vertellen over hun leven en werk.”

Het gehele programma staat op www.weekvandeklassieken.nl.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×