De vijf studenten van mboRijnland die een podiumplaats bemachtigden. (Foto: mboRijnland)

Drie keer goud en twee keer brons voor mboRijnland bij vakwedstrijden

Maar liefst vijf studenten van mboRijnland bemachtigden een podiumplek tijdens de finales van Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het middelbaar beroepsonderwijs. Twee dagen lang streden finalisten in de RAI in Amsterdam. Daarbij kregen zij allerlei opdrachten. Gedurende de dag werden zij beoordeeld door juryleden. Vrijdagavond vond de prijsuitreiking plaats.

Drie studenten van mboRijnland werden uitgeroepen tot beste in hun vakgebied. Olivia van Leeuwen (19) won als beste schoonheidsspecialiste, Laura van Oort (20) ontving goud in de vakrichting gastheer/gastvrouw en Jorn Nieuwenhuis (21) mag zich Nederlands kampioen in de categorie Patissier noemen. Ook namen twee studenten een bronzen plak mee naar huis; Sandjana Jitan (22) in de vakrichting facilitair dienstverlener en Cindy Wolvers (20) als bedrijfadministrateur.

Koning
De finaledagen van de mbo-vakwedstrijden werden geopend door minister Robert Dijkgraaf en staatssecretaris Dennis Wiersma. Maar de finalisten ontvingen meer hoog bezoek: Koning Willem-Alexander was aanwezig bij de finaledagen en sprak uitgebreid met studenten en docenten.

De Skills Heroes vakwedstrijden worden sinds 2002 georganiseerd ter promotie van vakmanschap en beroepsonderwijs. Volgens mboRijnland moet het belang van goed opgeleide vakmensen meer aandacht krijgen. “Deze landelijke wedstrijden helpen dit te onderstrepen.”