Trudy Kwik (links) en Joyce Thissen (rechts). (Foto: Robbert Beurse).

Trudy's Vrouwenhoek: Joyce Thissen over de opmars van het vrouwenvoetbal bij RCL

Leidenamateurvoetbal.nl maakt elke twee weken een podcast over vrouwen in de voetballerij in Leiden en omstreken. In ‘Trudy’s Vrouwenhoek’ gaat Trudy Kwik in gesprek met voetballers, trainers, bestuursleden, ‘de vrouw achter’ en ga zo maar door. Sleutelstad publiceert de podcasts als mediapartner van Leidenamateurvoetbal.

Joyce Thissen (41) is gymleraar op een aantal basisscholen in Leiderdorp en Vitaliteitscoach bij Incluzio Leiderdorp.  Vanuit Incluzio heeft ze samen met RCL en Alecto Clubhuis de Derde Helft opgezet, waar 55-plussers twee dagdelen per week samen komen om te bewegen, koffie te drinken en andere activiteiten te doen.

Thissen is zelf fanatiek voetballer geweest bij RCL. Ze begon pas op haar zestiende met voetballen, maar stroomde al snel door naar de selectie. Met dat team promoveerde ze jaar op jaar en uiteindelijk speelde ze in de hoofdklasse, op dat moment het hoogste amateur niveau van Nederland. Een andere club dan RCL was er voor Thissen niet, ze heeft inmiddels haar 25-jarig lidmaatschapsspeldje dan ook binnen.

In de podcast praten Trudy Kwik en Thissen over de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal bij RCL, waar in 2011 het landskampioenschap werd veroverd. Ook praten ze over een aparte functie ‘vrouwenvoetbal’ binen het bestuur. Drie jaar lang bezette Thissen die functie, maar inmiddels bestaat die rol niet meer bij de club. Gemiste kans, of niet meer nodig en dus een goede ontwikkeling?

Leiderdorp Sport Trudy's Vrouwenhoek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×