Werfpop 2022. (Foto: Chris de Waard)

Werfpop zoekt vrijwilligers

De organisatie van Werfpop is weer op zoek naar vrijwilligers. Mensen die mee willen helpen aan het Leidse popfestival kunnen zich aanmelden via de website van het evenement. Werfpop wordt dit jaar voor de 41e keer georganiseerd.

Jaarlijks zorgen ruim 350 vrijwilligers ervoor dat de tienduizenden bezoekers van Werfpop een onvergetelijke ervaring hebben. “Zij zetten zich met hart en ziel in, tijdens de opbouw, op de dag zelf en tijdens het weer afbouwen. Echt geweldig dat we ieder jaar zo’n grote groep mensen kunnen vinden die dit mogelijk maken”, vertelt Werfpop bestuurslid Noëlle ter Woerds.


Noëlle ter Woerds vertelt in De avond van Sleutelstad over vrijwilligers bij Werfpop.

De line-up van het festival is traditioneel zo breed mogelijk. “We proberen voor ieder wat wils in te plannen. Dat kan Nederlandstalig zijn of hiphop of rock, echt van alles”, zegt Ter Woerds. Welke bands er op 8 juli op een van de drie podia staan, houdt ze nog geheim. “Daar kan ik niks over zeggen, volgende maand maken we dat bekend”, zegt ze in De avond van Sleutelstad.

Wat de mede-organisator wel kwijt wil is dat de winnaar van de Nobel Award 2022 een optreden zal geven. “Dat is inmiddels traditie. Hiphopcollectief SKINC won in december de finale van de Leidse popprijs. Een optreden op Werfpop is onderdeel van de hoofdprijs.”

Goedkoop
Bijna 40 jaar lang was de toegang tot het Werfpopfestival gratis. “Vorig jaar hebben we moeten besluiten om een kleine toegangsprijs te vragen. Het lukt gewoon niet meer om het helemaal gratis te organiseren, maar nog altijd is Werfpop goedkoop. Voor 7,50 euro mag je naar binnen, krijg je een ecobeker en een voucher om de hele dag te mogen plassen”, legt de organisator desgevraagd nog eens uit.

Aanmelden
Vrijwilligers kunnen zelf aangeven welke werkzaamheden ze leuk vinden om te doen. Aanmelden kan individueel of met een groep en is in principe mogelijk tot 1 juli 2023. “Dan starten we met opbouwen, maar voor de planning is het natuurlijk wel fijn als je je al eerder aanmeldt”, meldt Ter Woerds.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×