ZZ Leiden verliest in eigen huis van Kangoeroes Basket Mechelen

“De geschiedenis herhaalt zich. Net als in de uitwedstrijd laat ZZ Leiden een voorsprong in de laatste twee minuten uit handen glippen.” Het is een adequate samenvatting in een zin die de socialemediaverantwoordelijke van ZZ Leiden Basketball na het eindsignaal op het instagramaccount van de ploeg plaatste.

Zorg en Zekerheid Leiden had woensdagavond een stap richting de BNXT-finale kunnen zetten door in de Vijf Meihal Kangoeroes Basket Mechelen te verslaan. Maar dat lukte net niet. Net als in de openingswedstrijd van de Elite Gold. De ploeg uit Mechelen wist toen in eigen huis een achterstand weg te werken om uiteindelijk met 80-79 te winnen.

In de returnwedstrijd in Leiden gingen de ploegen steeds redelijk gelijk op. Via 13-16 (Q1), 35-35 (Q2), 52-53 (Q3) werd de strijd uiteindelijk in de laatste minuut beslist in het voordeel van de Belgische gastploeg. Eindstand: 75-77.

Aanstaande zaterdag wordt er vanaf 20.00 uur weer een thuiswedstrijd gespeeld. In de Vijf Meihal treedt ZZ Leiden dan aan tegen Spirou Basket Charleroi. Ook die wedstrijd wordt live uitgezonden via Sleutelstad TV.