Martin Hooymans tennisclub Stevenshof
Martin Hooymans van Tennisvereniging Stevenshof. (Foto: Maarten Mulder)

Voorlopig geen padelbanen voor tennisvereniging Stevenshof

Tennisvereniging Stevenshof in Leiden mag voorlopig geen padelbanen aanleggen op de plek waar nu een tennisbaan is. Volgens de gemeente voorziet het bestemmingsplan op die plek daar niet in. Voorzitter Martin Hooymans vreest voor het voortbestaan van de tennisclub.

“Het is zowel een simpele als een ingewikkelde kwestie”, zegt Hooymans die donderdag te gast was in Nieuws071. Hij is al een tijdje bezig met de gemeente over de aanleg van de padelbanen. “Eerst ging het over het geluid, omdat padel meer geluidsoverlast geeft dan tennis. Toen zijn de regels strenger geworden, wat niet zo’n ramp is. Daarna hebben we gedoe gehad dat het teveel licht zou geven maar dat is niet zo. Het laatste struikelblok is nu dus het bestemmingsplan”, aldus Hooymans.

Hij had gehoopt afgelopen september met de bouw van de padelbaan te kunnen beginnen, maar inmiddels is het al bijna april en is er nog geen groen licht.

Ergens heeft hij nog wel hoop.”Via via hebben we wel gehoord dat het wellicht door de gemeente opgelost gaat worden. Maar ja, hoe lang gaat dat nog duren?”

Hooymans wijst erop dat de toekomst van de tennisvereniging in gevaar is. Het ledenaantal van de club loopt terug en een padelbaan was een van de manieren om het ledenaantal van de club weer te laten groeien. “Zeker nu padel zo populair is, zien we leden vertrekken naar andere verenigingen die wel padelbanen hebben. Wat ook meespeelt is dat ook voor ouderen padel een geschikte sport is, want het belast de knieën minder.”

Door gemeenteraadsleden Maaike van Vliet (VVD), Tobias Sandoval Garcia (CDA) en Linda Beimer (D66) zijn over deze kwestie vragen gesteld aan het Leidse college. Hooymans voelt zich daardoor gesteund. “Ja, op zich wel, maar er hoeft pas over zes weken gereageerd te worden en dat duurt voor ons gewoon te lang.”

Maarten Mulder in gesprek met Martin Hooymans van Tennisvereniging Stevenshof.

 

Leiden Politiek Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×