vegan gerecht
Courgettespaghetti met avocadosaus. (Foto: Marleen Hogendoorn)

Koken zonder Dieren: Courgettespaghetti met avocadosaus

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Marleen Hogendoorn,  hoofdredacteur van Opzij.

“Een gerecht met maar weinig ingrediënten, handig als je haast hebt maar toch iets gezonds op tafel wil zetten: courgettespaghetti met avocadosaus. Als je het op je bord kwakt, ziet het er niet uit als een culinair hoogstandje, maar trust me: het is lekker!”

Ingrediënten – voor 2 personen
2 courgettes
2 rijpe avocado’s
scheutje havermelk
citroensap
pijnboompitten
eventueel peper en zout

Bereiding:
Je hebt een spirelli of spiraalsnijder nodig voor dit recept. Het lijkt op een grote puntenslijper en in feite doet ie ook hetzelfde, maar dan met groente. Snijd het topje van de courgette en ‘slijp’ de groente in de spirelli. Doe dat met twee courgettes. Leg de courgettespaghetti in een kom en gooi er kokend water op. Zo zijn ze iets minder rauw om te eten. Hoeft niet per se trouwens.

Pureer 2 rijpe avocado’s met de staafmixer met een beetje citroensap, scheutje havermelk, peper en zout. De saus moet niet heel dik zijn, maar ook niet super vloeibaar.

Bak in een koekenpan pijnboompitjes. Ik vind het erg lekker met wat zout erbij.

Giet de courgettespaghetti af, leg het in een schaal. Meng het met de groene saus. En garneer met de pijnboompitjes.t smakelijk!

 

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×