De expositie YoungStARS is te zien tot en met 10 april. (Affiche: Ars Aemula Naturae)

Wie wint de publieksprijs bij YoungStARS?

De kunstprojecten van bijna veertig Leidse eindexamenleerlingen beeldende vorming dingen mee naar de juryprijs en de publieksprijs van YoungStARS 2023. Vanaf zondag 2 tot en met maandag 10 april vullen ze alle expositiezalen van kunstenaarsvereniging Ars Aemula Naturae in Leiden. Drie scholen doen dit jaar mee met de expositie en wedstrijd: Bonaventuracollege, Marecollege en Stedelijk Gymnasium Leiden; locaties Athena en Socrates. De inrichting van de expositie is verzorgd door leerlingen van de International School van het Rijnlands Lyceum Oegstgeest.

Wat dit jaar opvalt is de diversiteit aan kunstvormen en de vaak persoonlijke verhalen die er in tot uitdrukking zijn gebracht, vertelt ARS-voorzitter Conny Broeyer bij Cultuur071. De vakjury krijgt het nog moeilijk. Die zal zondag 2 april om 14.00 uur bij de officiële opening van de tentoonstelling de winnaars bekendmaken. Daarna is het aan het publiek. Vooral in het paasweekend verwacht Broeyer veel bezoekers om een stem uit te brengen op het werk dat volgens hen de publieksprijs moet winnen dit jaar. Het afsluitende evenement waar ook de publieksprijs wordt uitgereikt, is op maandag 10 april (tweede paasdag) om 16.00 uur.

Locatie: Ars Aemula Naturea, Pieterskerkgracht 9a. Openingstijden: 2 april en 7 tot en met 10 april van 13.00-17.00 uur. De tentoonstelling is vrij toegankelijk.


Conny Broeyer over YoungStARS (deel 1)


Conny Broeyer over YoungStARS (deel 2)

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×