(Foto's: Marja van Tilburg)

ZZ Leiden rekent af met Spirou Basket

De wedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden op zaterdagavond tegen Spirou Basket Charleroi was een hemelsbreed verschil met die van woensdag tegen Kangoeroes Basket Mechelen. De Leidse ploeg was agressiever, domineerde in de rebound en wist het aantal turnovers te beperken. Voor rust bleef de Belgische formatie nog aanklampen, maar in de tweede helft was er geen houden meer aan. Zorg en Zekerheid Leiden won uiteindelijk met 86-66.

Het was natuurlijk de vraag hoe Zorg en Zekerheid Leiden de onnodige nederlaag van afgelopen woensdag had verteerd. Dat bleek wel goed te zitten, want de Leidse ploeg kwam prima uit de startblokken. Onder impulsen van Marijn Ververs en Deion Hammond bleef ZZ het hele eerste kwart op voorsprong staan: 21-20.

Binnen nog geen twee minuten in het derde kwart had Zorg en Zekerheid Leiden mede door vijf punten op rij van Collins en een score uit de aanvallende rebound van Rutherford de marge vergroot naar 10 punten: 49-39. Enkele rake driepunters brachten de stand na drie kwarten op 67-50.

Na bijna drie minuten spelen in het vierde kwart tilde Lucas Kruithof het verschil boven de 20 punten uit: 77-56. Libert kogelde nog een off-balance driepunter door de ring, waarna Ververs een aanvallende rebound omzette in een score, plus nog een rake bonus. Rutherford zette uiteindelijk de 86-66 eindstand op het bord.