Van zijn collega's kreeg Daaf Sloos een afgietsel van zijn favoriete boot cadeau. (Foto's: Emile van Aelst)

Daaf Sloos neemt afscheid van De Leidse Rederij

Daaf Sloos stopt na zeventien jaar bij De Leidse Rederij. Gisteren namen de ruim honderd vrijwilligers en werknemers afscheid van hun voorman tijdens een groots Vaar-welfeest. “Daaf wordt vervangen door twee vrouwen en een 2.06 meter lange man. Samen met het team gaan ze er nog een behoorlijke kluif aan krijgen”, speechte rederij-eigenaar Peter Labrujère tijdens het afscheid.

Het afscheidsfeest bestond uit een rondvaart door de stad met onderweg allerlei toespraken en een feest op de Apothekersdijk onder muzikale begeleiding van K&G 3. Met veel mensen, cadeaus en nog meer speeches. Zelfs Sinterklaas, voor wie de Leidse Rederij al jaren het laatste stuk van de intocht verzorgt, kwam langs om afscheid te nemen. Zo wilden zijn collega’s een waardig afscheid verzorgen voor de man die doorgaans zelf van alles organiseert en regelt in de stad.

Reanne van Kleef in gesprek met Daaf Sloos over zijn afscheid bij De Leidse Rederij.

“Het is gek het havenkantoor in te lopen terwijl je er eigenlijk niets meer te doen hebt. Dat zal nog wel even wennen en afkicken zijn”, vertelt Sloos na afloop van de festiviteiten. Maar echt weg zal hij waarschijnlijk nooit helemaal zijn. Hij heeft een ‘Membership for Life’-kaart gekregen om mee te mogen varen en op het elektriciteitshuisje voor de Leidse Rederij werd een bordje met daarop de ‘Daaf Slooskade’ onthuld.

Wat hij het meest gaat missen aan de Leidse Rederij? “Poeh, lastig. Ik denk toch de vele contacten met opdrachtgevers, schippers en alle andere mensen en organisaties in de stad. ‘Niets is ons te gek’ is ons credo en ik denk dat we dat de laatste jaren heel erg hebben nageleefd en opgebouwd. We doen de normale dingen zoals vrijgezellenfeesten, bruiloften en familievaartjes. Maar als je ons belt voor een uitvaart-vaart, een groot evenement of het leeghalen van de grachten, dan doen we dat ook.”

Voor De Leidse Rederij breekt nu het Daaf-loze tijdperk aan, maar ook dat gaat gewoon door. Om 10.30 uur stond er gewoon weer een rondvaart op de planning.

 

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×