Trudy Kwik (links) en Mandy Pieterson (rechts). (Foto: Robbert Beurse)

Trudy's Vrouwenhoek: Mandy Pieterson over de ondergeschoven positie van meiden- en vrouwenvoetbal

Leidenamateurvoetbal.nl maakt elke twee weken een podcast over vrouwen in de voetballerij in Leiden en omstreken. In ‘Trudy’s Vrouwenhoek’ gaat Trudy Kwik in gesprek met voetballers, trainers, bestuursleden, ‘de vrouw achter’ en ga zo maar door. Sleutelstad publiceert de podcasts als mediapartner van Leidenamateurvoetbal.

In deze aflevering is Mandy Pieterson te gast. Ze is zelf geen voetballer, maar haar kinderen wel. Bij het Leiderdorpse RCL. Zo is ze de organisatorische kant ingerold bij de club. Van meidencoördinator naar het jeugdbestuur en inmiddels is ze aan haar vijfde seizoen als secretaris in het hoofdbestuur begonnen.

Kwik en Pieterson hebben het in de podcast onder andere over de opkomst van het vrouwenvoetbal bij RCL, maar ook dat succes moeilijk is vast te houden. Het meidenvoetbal blijft een ondergeschoven kindje en dat is nu te zien in de terugloop van het aantal teams en het niveau. Hoe kun je toch door ontwikkelen en wat moet er gebeuren om de meiden- en vrouwentak een nieuwe impuls te geven?

Leiderdorp Sport Trudy's Vrouwenhoek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×