(Foto: Pixabay)

Gegevens deelnemers Leidse Stads- en Wijkenquête op straat

Het bedrijf dat voor de gemeente Leiden de Stad- en Wijkenquête 2023 uitvoert is gehackt. Daardoor zijn mogelijk de gegevens van de mensen, die half maart door een steekproef waren geselecteerd, gelekt. In Leiden gaat het om 9.765 inwoners. Ook in Leiderdorp en Oegstgeest hebben inwoners een uitnodiging voor een vergelijkbare enquête ontvangen. In totaal omvat het datalek in de Leidse regio zo’n 13.000 mensen.

Volgens de gemeente Leiden zijn bij de hack gegevens gelekt zoals de naam, geboortejaar, geslacht en de wijk waar de mensen wonen. “Wij hebben dit datalek gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens”, zegt een woordvoerder. “Het gaat nadrukkelijk niet om gegevens als woonadressen, telefoonnummers, e-mailadressen of burgerservicenummers. Dat maakt de kans klein dat de mensen van de steekproef voor de enquête benaderd kunnen worden door derden met verkeerde bedoelingen.” Het datalek is onderdeel van een grootschalige hack en treft meerdere bedrijven en instellingen in Nederland.

De hack is uitgevoerd op een moment dat de enquête zelf nog niet geactiveerd was. “Hierdoor zijn er geen gegevens van de antwoorden gelekt”, aldus de woordvoerder. “Onze externe partner heeft inmiddels verdere beveiligingsmaatregelen getroffen. De Stads-en Wijkenquête is dan ook nog steeds in te vullen, zonder dat daar veiligheidsrisico’s aan verbonden zijn.”

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×