(Foto's/video: Regio15)

Zwaargewonden en minstens één dode bij treinbotsing in Voorschoten

Een passagierstrein is vlak voor station Voorschoten op een spoorkraan gebotst. De gebeurde rond 3.30 uur dinsdagochtend. Er zijn volgens de Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM) meerdere gewonden waarvan een deel er slecht aan toe is. Er zou rekening gehouden worden met meer dan vijftig slachtoffers. De ravage is enorm en de hulpdiensten zijn massaal aanwezig. Het treinverkeer ligt voorlopig stil. Dat duurt vrijwel zeker tot laat in de middag.

Update 6.00 uur
Mediapartner Omroep West meldt dat er ook een dodelijk slachtoffer valt te betreuren.

“Er wordt ingezet op de redding van personen”, aldus de VRHM. Er zijn onder meer loopplanken over een sloot tussen het weiland en het spoor gelegd om mensen uit de wrakstukken van de trein te halen. Slachtoffers worden in het weiland behandeld. Er zijn tientallen ambulances opgeroepen en ook meerdere traumahelikopters kwamen ter plaatse.

De passagierstrein is bij de botsing ontspoord en in brand gevlogen. Meerdere treinstellen zijn van de spoordijk gereden. De botsing vond plaats tussen Leiden en Voorschoten, vlak voor het station.

Eerder leek sprake te zijn van een botsing tussen een passagierstrein en een goederentrein, maar het gaat om een dienstvoertuig van ProRail dat op het spoor stond in verband met  werkzaamheden. Vlak bij het ongeval staat ook een goederentrein.

Rond 4.20 uur werd door de veiligheidsregio opgeschaald naar GRIP 3. GRIP staat voor ‘Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdingsprocedure’ en heeft betrekking op de werkwijze waarmee de hulpverleningsdiensten bepalen hoe hun werk bij incidenten gecoördineerd moet worden. Bij GRIP 3 is sprake van ‘bedreiging van het welzijn van (grote groepen van) de bevolking binnen één gemeente’.

 

 

 

112 Sleutelstad Voorschoten Treinongeluk bij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×