Samen buiten genieten van culturele optredens staat voor Leidse Hofjes Festival 2024 weer op de planning. (Archieffoto: Jan van der Sluis)

Leidse Hofjesconcerten wordt tweedaags festival met allerlei podiumkunsten

De bekende Leidse Hofjesconcerten gaan vanaf 2024 verder onder de naam Leidse Hofjes Festival. Met twee dagen lang muziek, film, dans, poëzie en theater in tientallen Leidse hofjes. Dit jaar biedt de light editie op pinkstermaandag 29 mei een voorproefje in de Pieterskerk en het stadhuis.

Wie Leidse Hofjesconcerten zegt, denkt waarschijnlijk aan (licht) klassieke muziek op een zonovergoten voorjaarsmiddag in een pittoresk hofje. Door coronaperikelen kon het evenement een jaar (2020) helemaal niet doorgaan en de twee daaropvolgende jaren was het verplaatst naar september.

Inmiddels zijn er een nieuwe organisatie en een nieuw bestuur die het evenement nieuw elan willen geven en ook een nieuw en jonger publiek willen aanspreken. “Daarom kiezen we voor de naam Leidse Hofjes Festival”, zegt Stijn van Megen, medewerker van het Leidse Hofjes Festival. “Omdat we ook andere podiumkunsten willen laten zien.”

Op het Leidse Hofjes Festival light, zoals Van Megen de proefdag op 29 mei noemt, staan er optredens gepland in bijvoorbeeld de raadszaal, de trouwzaal en de ondertrouwzaal van het stadhuis, als ook in de Pieterskerk. “We willen die proefeditie toegankelijk houden voor iedereen”, zegt van Megen. “Daarom vragen we als entreeprijs ‘pay what you can’. We hopen dat  er veel mensen komen kijken.”

Ook de artist in residence pianist Daahoud Salim, die verbonden is aan de jubileumeditie in 2024, zal samen met een scala aan muzikanten een voorproefje geven van het programma van 2024. De dag wordt afgesloten met een borrel in de Pieterskerk. Met acts uit de hele wereld. De kaartverkoop voor 29 mei begint op 4 april, via de website van Leidse Hofjes Festival.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×