(Foto: Chris de Waard)

Leidse Klimaatmars op Dutch Overshoot Day

Het Netwerk Leiden Duurzaam, dat bestaat uit Leidenaren en Leidse organisaties, pleit voor het sneller verduurzamen van de stad. De organisatie roept alle Leidenaren op om woensdag 12 april deel te nemen aan de Leidse Klimaatmars. Uit het recent verschenen IPCC klimaatrapport blijkt dat er snel maatregelen moeten komen voor het klimaat.

Op woensdag 12 april is het Dutch Overshoot Day, de dag dat Nederland zijn portie grondstoffen voor het hele jaar heeft verbruikt. Netwerk Leiden Duurzaam overhandigt op deze symbolische dag het pamflet Leiden sneller Duurzaam aan wethouders Yvonne van Delft (Energie) en Ashley North (Klimaat). In het pamflet roept het Netwerk de gemeente Leiden op om verduurzamingsmaatregelen te versnellen en uit te breiden. Daarnaast worden zeven concrete actiepunten aangedragen die kunnen bijdragen aan het versnellen van de verduurzaming in Leiden. Om steun te betuigen kunnen Leidenaren het pamflet ondertekenen dat op 12 april wordt aangeboden.

Aanmelden
Mensen die zich zorgen maken over de opwarming van het klimaat, en de gemeente Leiden willen oproepen om de regie te nemen in een snelle verduurzaming van Leiden kunnen het pamflet lezen en ondertekenen op www.leidensnellerduurzaam.nl.

Ook kan iedereen op 12 april vanaf 13.00 uur meelopen in de Leidse Klimaatmars. Het startpunt is in het Van der Werfpark van waaruit alle deelnemers om 13.30 uur naar het stadhuis vertrekken. Om 14.00 uur wordt het pamflet aangeboden aan de wethouders. Spandoeken, vlaggen en andere zaken die de boodschap onderstrepen zijn van harte welkom. Aanmelden voor de klimaatmars wordt op prijs gesteld.

Duurzaamheid Leiden Klimaatmars Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×