(Foto: PR)

Stoomtrein Katwijk Leiden opent weer haar deuren

Stoomtrein Katwijk Leiden opent haar deuren vanaf het paasweekend. Vanaf zaterdag 8 april tot en met zondag 1 oktober is het kindvriendelijke museum weer elk weekend geopend. De stoomtrein rijdt vanaf dit seizoen helemaal rond het Valkenburgse Meer.

Tijdens de winterstop zaten de vrijwilligers niet stil. Er is hard gewerkt aan restauratieprojecten in de werkplaats. Daarnaast zijn er veel onderhoudswerkzaamheden verricht in het buitenmuseum. Ook de mannen die het spoor aanleggen zijn deze winter doorgegaan. Ze hebben onder andere het baanlichaam verstevigd en een contrarail aangebracht voor de veiligheid.

Kidsproof
Op eerste en tweede paasdag delen twee paashazen eitjes uit aan de jongste bezoekers. Daarnaast kan iedereen met ze op de foto. Stoomtrein Katwijk Leiden is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Het kidsproof museum biedt ritten met stoom- en dieseltreinen aan. Daarnaast is er een kidscorner waar kinderen kunnen spelen. Voor de grotere kinderen is er vanaf dit seizoen een speurtocht beschikbaar waarmee ze het buitenmuseum kunnen verkennen met een smartphone of tablet.

Evenementen
Tijdens dit seizoen staan er weer verschillenen evenementen op de agenda. Samen met de Stichting Historisch Brandweermaterieel organiseert het museum een belevenis met brandweeroldtimers, antieke brandblussers en demonstraties van de brandweer. Voor de kinderen rijdt er een speciale brandweertrein rond met zwaailichten en sirenes. Kinderen kunnen zich ook verkleden als brandweerman- of vrouw en meerijden en brand blussen.

Reserveren
Voor het paasweekend is het belangrijk om kaarten te reserveren. Dit geldt ook voor houders van museumkaarten. Volwassen betalen twaalf euro per kaartje. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is een kaartje negen euro. Daarnaast kunnen kinderen onder de vier jaar en museumkaarthouders gratis naar binnen. Het museum bevindt zich aan de J. Pellenbargweg 1 Valkenburg ZH. Voor meer informatie kunnen mensen terecht op www.stoomtreinkatwijkleiden.nl.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×