Het Warmonderhekpunt (Foto: Google Street View)

Oegstgeest staat bouw op Warmonderhekpunt niet toe

De bouw van een woning op de Warmonderhekpunt gaat niet door. De gemeenteraad van Oegstgeest ziet er geen heil in, zo bleek dinsdagavond tijdens de commissievergadering Burger en Ruimte. Het gebiedje, gelegen tussen de Leebrug en de Warmonderhekbrug, is nu begroeid met groen. Het scheidt het Oegstgeesterkanaal en Poelmeer.

De eigenaar van het stuk grond wil op de punt aan het water een duurzame woning bouwen, maar woningbouw past niet in de bestemming van het lapje grond op de grens van Oegstgeest en Warmond en de gemeenteraad wil dat dus niet veranderen. “Het belang van het groen en de waterwegen staan op deze landpunt centraal”, oordelen alle raadsfracties.

Het Oegstgeester CDA-commissielid Joke Welsink – Bax over het niet toestaan van de bouw van een woning op de Warmonderhekpunt.

“Wij hebben recent een omgevingsvisie vastgesteld en daarin is duidelijk aangegeven dat er in de groenstructuur niet wordt gebouwd”, aldus Joke Welsink-Bax namens het CDA. Ook de gemeente geeft aan dat het gebied niet is bedoeld voor woningbouw. Welsink-Bax acht de kans dat de eigenaar in de toekomst alsnog een woning op het stuk grond kan bouwen nihil.

Binnen het bestemmingsplan Oudenhof en Klinkenbergerplas, waar de Warmonderhekpunt onder valt, is het gebied bestemd voor vergroening en de gemeenteraad wil hier aan vasthouden. Het college wilde voor de Warmonderhekpunt een uitzondering maken en toestemming geven voor de bouw van een woning. Daar bleek in de commissievergadering van dinsdagavond dus geen steun voor te zijn.

Het besluit moet tijdens de raadsvergadering van 25 april nog definitief worden genomen, maar aangezien alle partijen tegen de komst van een woning op het stuk grond zijn, staat de uitkomst nu al vast. De eigenaar van het stuk grond zal dus een andere bestemming moeten vinden voor de Warmonderhekpunt.

Oegstgeest Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×