Vrijwilligers Boy Hamaker (links) en Sem Overduin vertellen enthousiast over de vakantieweek die SJOK jaarlijks organiseert.

Stichting Jongeren op Kamp op zoek naar vrijwilligers

Stichting Jongeren op Kamp (SJOK) is voor de vakantieperiode 15 juli tot en met 21 juli op zoek naar versterking in de vorm van nieuwe vrijwilligers. SJOK organiseert jaarlijks betaalbare en zorgeloze vakanties voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Dit jaar gaat het vakantiekamp naar kampeerboerderij De Reehoeve in Bergeijk.

SJOK organiseert al 27 jaar vakantiekampen voor mensen met een beperking. ‘Jongeren’ heeft bij SJOK overigens een ruime betekenis. Iedereen vanaf 17 jaar, met een beperking, is welkom als deelnemer. Die leeftijd geldt ook als minimum voor vrijwilligers. In de loop van de tijd is de vraag naar dit soort vakanties enorm gestegen. Om de vakantieweken voort te zetten is de stichting afhankelijk van vrijwilligers. “Het blijft elk jaar weer een uitdaging om het aantal vrijwilligers rond te krijgen. “Zonde”, vinden vrijwilligers Boy Hamaker en Sem Overduin. “Je verliest misschien wat fysieke energie, maar qua mentale energie ben je sky high na de week”, zegt Hamaker.

Vrijwilligers
Voor vrijwilligers bij SJOK zijn vooral energie, passie en enthousiasme belangrijk. Tegelijkertijd is het essentieel om je verantwoordelijkheid te nemen. SJOK heeft een vast team van acht tot tien mensen die onder andere koken en zorgen voor de verpleging.  Daarnaast streeft SJOK ernaar om twee vrijwilligers te plaatsen per deelnemer. Dit betekent dat er idealiter tachtig vrijwilligers nodig zijn om de vakantie te realiseren. De mensen die zich aanmelden als vrijwilliger gaan vaak ook het jaar daarop weer mee.

Activiteiten
SJOK gaat deze zomer naar een nieuwe locatie. Het is een vakantiehuis van alle gemakken voorzien, omringd door een bosrijke omgeving met veel mogelijkheden voor activiteiten. Elk jaar gaan ze traditiegetrouw naar een zwembad, bezoeken ze de kroeg en gaan ze naar een stad in de buurt. “Het is eigenlijk een gewone vakantie, of je nou wel of niet in een rolstoel zit.”

Kijk op www.sjokvakantie.nl voor meer informatie.

Vrijwilligers Boy Hamaker en Sem Overduin van SJOK te gast bij De avond van Sleutelstad.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×