(Afbeelding: Provincie Zuid-Holland)

RijnlandRoute houdt open dag bij tracédeel Tjalmaweg

De provincie Zuid-Holland en aannemer Boskalis organiseren op zaterdag 6 mei van 10.00 – 15.00 uur de Open Dag Tjalmaweg. In verband met afrondende werkzaamheden is de Tjalmaweg dat weekend afgesloten en omdat er dan geen auto’s rijden, kan het publiek de nieuwe weg lopend of met de fiets bezoeken.

Tot aan de zomer werkt Boskalis nog aan de afbouw van viaduct Valkenburg-West en de onderdoorgang voor de HOV-busbaan. Dit geldt ook voor de inrichting van de parkstrook en de aanleg van het snelfietspad aan de noordzijde van de Tjalmaweg.

De route van de Open Dag Tjalmaweg start op het viaduct Valkenburg-Oost (Praetorium Agrippinae). Vanaf dit viaduct lopen bezoekers door de verdiepte ligging tot viaduct Valkenburg-West (De Castra). Op de fiets of skates kunnen zij wat verder door: bijna tot aan de N441/Wassenaarseweg.

Speurtocht
Bezoekers van alle leeftijden kunnen een speurtocht volgen langs allerlei feitjes over het project. Bovenop viaduct Valkenburg-Oost zijn informatiekraampjes en voor koffie, thee en limonade wordt gezorgd. Er is ook een frietkraam voor een snack op eigen kosten.

Kleurplaat
Kinderen kunnen op de website van de RijnlandRoute een kleurplaat downloaden. Die mogen ze tijdens de open dag inleveren. De mooiste creaties krijgen een prijsje. Uiterlijk 16 mei ontvangen de prijswinnaars persoonlijk bericht. Kleurplaten kunnen ook opgehaald worden bij het informatiecentrum van de RijnlandRoute.

Aanmelden
Alle informatie over het programma, de spelregels en de bereikbaarheid van de open dag is te vinden op de website. Daar kunnen belangstellenden zich ook aanmelden. Dat is voor een bezoekje verplicht.

Tijdens de open dag wordt het project N206 ir. G. Tjalmaweg ook officieel geopend door bestuurders van de provincie Zuid-Holland, Boskalis Nederland en de gemeenten Katwijk en Oegstgeest.

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×