(Foto: Gerry van Bakel)

Ook bezwarencommissie vindt bezwaren tegen nostalgische kermis ongegrond

Nadat de Vereniging Pieters- en Academiewijk en Levendaal-West (PAL) in december via de rechter tevergeefs probeerde om de Nostalgische Kermis op het Garenmarktplein te laten verbieden, heeft ook de Regionale Commissie Bezwaarschriften aan de gemeente Leiden geadviseerd om het bezwaarschrift tegen de verleende vergunning ongegrond te verklaren. “Teleurstellend”, noemt het bestuur van de wijkvereniging dat.

Volgens de commissie is er voldoende gekeken naar belang van de omwonenden en is er ook voldoende afstemming met de wijkvereniging geweest. Naar aanleiding van de vrees dat het gras op het Garenmarktplein door zulke evenementen onherstelbaar beschadigd wordt, is door de gemeente beloofd dat daar bij een volgende aanvraag extra aandacht voor zal zijn.

Het is toch al niet de beste periode voor PAL. Eind maart veegde de rechter ook al de bezwaren van de wijkvereniging van tafel over de komst van een luxe restaurant in een voormalig bankgebouw op de hoek van de Langebrug en de Breestraat. Parkeerproblemen zijn volgens hem niet te verwachten en geluidsoverlast hoort nu eenmaal bij het wonen in de binnenstad.

Leiden Maatschappij Rechtszaak nostalgische kermis


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×