(Archieffoto: Sleutelstad)

Geen centraal thema Bloemencorso Bollenstreek

Meer dan een miljoen bezoekers worden op zaterdag 22 april verwacht bij het kleurrijke Bloemencorso van de Bollenstreek. De 42 kilometer lange tocht met bonte praalwagens van Noordwijk naar Haarlem heeft voor het eerst in de geschiedenis geen centraal thema. Elke corsowagen heeft een eigen thema.

Naast de zestien praalwagens met voornamelijk hyacinten, rijden er ook met bloemen versierde luxe- en bijzondere wagens mee. Verder zullen diverse muziekkorpsen het grootste lente-evenement van de Bollenstreek begeleiden.

In de optocht zijn de gebruikelijke corsowagens van gemeenten, provincie, Keukenhof en de Rabobank te zien. Nieuw is een praalwagen van Netflix die daarmee reclame maakt voor de nieuwe serie ‘Queen Charlotte: a Bridgerton story’ die in mei te zien is bij de streamingdienst.

De praalwagens zijn op vrijdagmiddag 21 april te bewonderen in Noordwijkerhout en ’s avonds bij de verlichte tocht door datzelfde dorp. Op zondag 23 april staan de wagens opgesteld in de binnenstad van Haarlem.

Cultuur Economie Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×