Wethouder Terpstra geeft aanwijzingen via de portofoon. (Video: Chris de Waard)

Hoogste punt Hof36 bereikt in Lammenschansdriehoek

Met het plaatsen van een aantal vlaggen op het dak van het hoogste gebouw van Hof36 is woensdagmiddag gevierd dat het hoogste punt is bereikt van wat volgens de ontwikkelaar Zinc het 36e hofje van Leiden wordt. Of dat precies klopt, daar zijn de geleerden het niet helemaal over eens, maar de naam doet het bouwproject wel eer aan. De woningen worden gebouwd rond een flink binnenhof.

In het project Hof36 worden in totaal 444 nieuwbouwappartementen gerealiseerd in de Lammenschansdriehoek. Het is het eerste project in de derde fase van de nieuwe woonwijk tussen de Lammenschansweg, het spoor en de Kanaalweg. Eerder werd in de eerste fase al de studentencampus Yours gerealiseerd met circa 1.250 studentenwoningen en aansluitend kwam het Kanaalpark in ontwikkeling. Daar wordt nu de laatste hand gelegd aan de buitenruimte.

Bouwwethouder Julius Terpstra over het project Hof36 en de verdere invulling van de Lammenschansdriehoek.

Huurwoningen
Hof36 wordt een mix van 126 sociale huurwoningen en 318 huurwoningen in het midden- en hogere segment. Eronder komt een parkeergarage die plek gaat bieden aan ruim tweehonderd auto’s. Op de begane grond is dan nog plek voor horeca, en bijvoorbeeld een kinderdagverblijf of een apotheek. Het complex bestaat uit vijf gebouwen, waarvan het hoogste zeventien etages telt. De woningen worden medio 2024 opgeleverd.

1.900
In de derde fase volgen na Hof36 nog een aantal projecten. Als eerste moet nog dit jaar de bouw beginnen op de Zirro- en de Schouls-locatie waar 780 woningen en voorzieningen worden gebouwd. De Leidse gemeenteraad stemde vorige week unaniem in met die ontwikkeling. In totaal komen er in het gebied nog zo’n 1.900 woningen bij, waarmee het totaal dan uitkomt rond de 4.000 woningen in de hele Lammenschansdriehoek.

Leiden Maatschappij Hof36


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×