Video: Maarten Mulder

Internationaal topkarate in de 3 Octoberhal bij tweede editie Topaz Cup

Een combinatie van welgemikte trappen en energieke kreten vormde het niet te missen geluidsdecor in de 3 Octoberhal. Daar vond zaterdag 8 april de tweede editie van de Topaz Cup plaats. Karateka uit toplanden als Iran, Georgië en Azerbeidzjan, maar ook uit onze regio namen het in verschillende leeftijdscategorieën en gewichtsklassen tegen elkaar op in de kumite, de duelvariant van de oosterse sport.

De winnaars van hun categorie ontvingen een indrukwekkende bokaal van deels hout, deel amethyst. Organisator Babak Goudarzi, oud-wereldkampioen en tegenwoordig eigenaar van de Topaz Gym aan het Betaplein, heeft kosten nog moeite gespaard. Voor het toernooi gaf hij aan het belangrijk te vinden topkarate en de stad Leiden met elkaar kennis te laten maken. Eerder had hij de wens uitgesproken in de toekomst een internationale karatekampioen uit de regio te zien opstaan.

Een aantal pupillen uit zijn eigen karateklas deed mee aan het toernooi en kon zich zo meten met ervaren atleten uit het buitenland. Voor Davy, die sinds kort bij Babak traint, was het toernooi zijn vuurdoop. En dan gelijk tegen een buitenlandse topper die de sport al jaren op hoog niveau beoefent. Davy verloor, niet geheel verrassend, maar de ontmoeting smaakte zeker naar meer.

De uiteindelijke finale in de open klasse ging tussen twee atleten uit Iran en België, waarbij onze zuiderbuur na een mooi gevecht aan het langste eind trok. Ook hij mocht dus zo’n imposante paarse edelsteen mee naar huis nemen.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×