De eerste editie van de Topaz Cup vond plaats in het Da Vinci College Lammenschans. (Foto: Sleutelstad)

Honderden karateka's komen naar Leiden voor tweede Topaz Cup

“Helemaal anders dan het eerste toernooi”, zo omschrijft Babak Goudarzi de tweede editie van de Topaz Cup, het internationale karatetoernooi dat op 8 april gehouden wordt in de 3 Octoberhal. De voormalig wereldkampioen karate startte vorig jaar met de Topaz Cup om zijn grote ambities, een Leidse internationale karatekampioen opleiden, kracht bij te zetten.

De eerste editie werd in de sportzaal van het Da Vinci College Lammenschans gehouden, maar die zaal werd te krap. Het toernooi is dit jaar voor zowel jeugd als volwassenen en er worden zo’n zeshonderd deelnemers verwacht. Logisch dus dat Goudarzi een grotere locatie zocht. “We hebben op dit moment tien landen die onze uitnodiging hebben geaccepteerd. Daar zitten ook grote karatelanden bij zoals Iran en Azerbeidzjan. We verwachten dat daar nog tien landen bij komen.”

Maarten Mulder in gesprek met organisator Babak Goudarzi over de tweede Topaz Cup.

Aan het evenement doen ook Leidse karateka’s mee en daar is Goudarzi trots op: “Ik heb vorig jaar de belofte gedaan om dit jaar met een Leids team deel te nemen. We hebben goed getraind en we doen met ongeveer dertig karateka’s mee in de leeftijd van vier tot vijftig jaar.” Daarnaast moedigt hij iedereen aan een kijkje te komen nemen: “Ik heb gemerkt dat karate voor velen een onbekende sport is. Karate is niet alleen een vechtsport, het is vooral een mentale sport.”

De Topaz Cup vindt plaats op zaterdag 8 april van 08.00 tot 20.00 uur in de 3 Octoberhal aan de Smaragdlaan.

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×