koken zonder dieren salade
(Foto: Marleen Hogendoorn)

Koken zonder Dieren: Lentesalade

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Marleen Hogendoorn, hoofdredacteur van Opzij.

“Zodra het zonnetje schijnt en het wat warmer wordt, maak ik salades. Gezond en lekker, de vitamientjes springen je tegemoet. Deze salade is echt comfort food.”

Ingrediënten voor 2 personen:
2 zoete aardappels
200 gram quinoa (kant en klaar of een pakje dat je nog moet koken).
blikje linzen
1 stronk broccoli
pak tempeh
flesje tamari
extra vierge olijfolie
bakje hummus
en natuurlijk: zout

Verwarm de oven op 180 graden. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in kleine blokjes. Smijt, of leg ze als je een geduldig persoon bent, in een ovenschaal. Beetje olijfolie en zout erover en dan mag het een halfuurtje in de oven totdat het lichtbruin wordt. Snijd de tempeh in rechthoekjes van ongeveer 1 centimeter. Marineer de stukjes in een paar eetlepels tamari. Bak het vervolgens in een pan, het duurt een kwartiertje voordat het lichtbruin wordt. Snijd de broc in stukjes. Ze mogen een kwartiertje meebakken in de oven met de zoete aardappelen. Zet een pannetje water met quinoa op als je voor de gedroogde versie had gekozen en kook het volgens de aanwijzingen gaar. En warm de linzen in een steelpannetje op.

Alle ingrediënten zijn nu klaar.

Pak je mooiste saladeschaal en begin met de quinoa als onderste laag, dan de zoete aardappelen, vervolgens de broccoli, de linzen en de tempeh. Druppel er wat goede olijfolie over. En bij het serveren een schep hummus erbij.

Eet smakelijk!

Heb je de dag erna restjes over? Een avocado of wat blaadjes sla erbij is ook lekker.

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×