Alleen de pootjes staan er nog. (Foto: Robbert Beurse)

Bronzen ganzen in Zoeterwoude zijn gevlogen

“Ik vind het verschrikkelijk”, zegt de Zoeterwoudse cultuurwethouder Moniek van Sandick over de gestolen bronzen ganzen die bij de Weipoort van hun pootjes zijn gezaagd. Het sculptuur van  kunstenares Gerda van den Bosch stond al sinds 1992 in een groenstrook aan de Ommedijkseweg in Zoeterwoude.

“Een beeld van drie hartstikke mooie ganzen dat prachtig in de omgeving past. Ze moeten gewoon met hun poten van onze spullen afblijven. Dat zeg ik misschien niet zo netjes, maar dit is in- en intriest.” Van Sandick baalt stevig van de diefstal. “En waarvoor? Ik heb het opgezocht en de prijs van brons ligt op 4,70 euro per kilo.”

Wethouder Moniek van Sandick baalt enorm van de diefstal van de drie bronzen ganzen.

Of er nieuwe ganzen worden gezet op de drie paar afgezaagde pootjes weet de wethouder nog niet. “We gaan even goed nadenken wat we gaan doen, want we willen natuurlijk geen hofleverancier van brons worden.” De gemeente is wel verzekerd voor de diefstal, maar de plek is nu in beeld bij de bronsdieven, zo vreest Van Sandick. “Want eerst waren er eind maart al twee bronzen ganzen gestolen en nu dus ook de derde.” De gemeente heeft van beide diefstallen aangifte gedaan.

 

Cultuur Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×