Winkelcentrum de Stevensbloem. (Foto: Reanne van Kleef)

SP pleit voor actieplan ondernemers in buitenwijken

Een voorstel van de SP Leiden om een actieplan op te stellen voor Leidse ondernemers die hun zaak buiten het centrum hebben, wordt komende maand vrijwel zeker aangenomen in de Leidse gemeenteraad.

Commissielid Stefan Haas van de SP verdedigde onlangs zijn voorstel en kreeg veel bijval. Ook economiewethouder Spijker staat er positief tegenover al benadrukte ze wel dat de gemeente de ondernemers in de wijken ook nu niet is vergeten.

Voor ondernemers in het centrum van Leiden gebeurt in de ogen van de partij al genoeg. Zo is er een actieplan opgesteld met twintig punten om de Leidse economie een impuls te geven, maar daarin is volgens Haas te weinig aandacht voor de zorgen van ondernemers in de wijken. “Het doet onvoldoende recht aan het sociale, maatschappelijke en economische belang van ondernemers in de wijken”, vindt Haas, die daarom aandringt op een soortgelijk plan voor de wijkondernemers.

Ondernemerspartij
Volgens Haas is het niet raar dat juist zijn partij met het voorstel komt: “We zijn als SP tenslotte een echte ondernemerspartij. Alleen komen wij op voor mensen die werken voor hun geld in plaats van de ondernemers die het geld voor hen laten werken.” De SP wil dat er nog voor de zomer in kaart wordt gebracht wat er de komende maanden aan extra stappen kan worden ondernomen om ook de ondernemers buiten de binnenstad te kunnen helpen.

SP-duoraadslid Stefan Haas vertelt in Nieuws071 over zijn voorstel om als gemeente Leiden meer aandacht te besteden aan ondernemers in de wijken buiten het centrum. “Ook deze mkb-ondernemers maken crisis op crisis mee.”

Economie Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×