(Foto: ANP, via Omroep West)

Negenjarig meisje seksueel misbruikt door vriend ouders

Een negenjarig meisje uit Leiden is meerdere keren misbruikt door een 35-jarige man. De dader is vrijdag veroordeeld tot twee jaar en drie maanden celstraf. Hij zou haar met zijn tong en vingers hebben betast. Ook zou hij meerdere keren bij haar in bed zijn gekropen.

De man misbruikte het meisje in de periode tussen 1 april 2020 en 5 juni 2020. Het misbruik vond plaats in het huis van de ouders van het kind, waarmee de man al vijftien jaar bevriend was en bij wie hij regelmatig op bezoek kwam. Volgens de rechtbank heeft de man zijn slachtoffer ook meerdere keren op het hart gedrukt om niks tegen haar ouders te zeggen.

De rechtbank beschuldigt de man ervan de vertrouwensband met het meisje en haar familie te hebben misbruikt. Ook wordt hem aangerekend dat hij het meisje mogelijk permanent heeft beschadigd in haar (seksuele) ontwikkeling. Het slachtoffer heeft de rechtbank een gedetailleerde verklaring gegeven over de handelingen van de man. Daarom is er volgens de rechtbank voldoende bewijs.

De nu veroordeelde Leidenaar bleef ontkennen en zegt dat hij alleen weleens met het meisje in een kinderboek over seksuele voorlichting heeft gekeken. Daar zou ze haar beschuldigingen over het misbruik vandaan hebben gehaald, maar daar geloofde de rechter niets van.

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×