Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Lianne Raat van de Partij voor de Dieren in Leiden.
Lianne: “De Italiaanse temperaturen laten het hier in Leiden nog een beetje afweten, dus dan maar Italië op je bord met deze pasta pesto.”
Ingrediënten voor 2 personen:
– 200 gram fusilli
– 1 courgette
– 70 gram tomatenpuree
– 250 gram champignons
– 150 gram vegan pesto* (Jumbo, AH)
– Rucola
– Vegan parmezaan**
– Peper
– Milde olijfolie
Bereiding:
1. Snijd de champignons door vieren en de courgette in plakjes en vervolgens ook door vieren. Bak deze in olijfolie. Strooi er tijdens het bakken wat peper over.
2. Bereid ondertussen de fusilli volgens de verpakking en giet de pasta af.
3. Meng de tomatenpuree met de pesto door de pasta. Voeg daarna de gebakken champignons en courgette toe.
4. Verdeel de pasta over het bord en voeg de vegan parmezaan en rucola toe.
*Deze keer koos ik voor de luie versie door vegan pesto uit de supermarkt te kopen, maar je kunt deze ook zelf maken door de blaadjes van een plantje basilicum samen met 1/3 cup (=80 ml) groene olijfolie, 50 gram pijnboompitjes, drie teentjes knoflook en 1/3 cup edelgistvlokken en peper te mixen in de keukenmachine.
**Voor dit recept gebruikte ik de vegan parmezaan van Violife, maar die van het merk Gondino is de allerlekkerste die ik tot nu toe gegeten heb.
Eet smakelijk!
Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden
E-mail
redactie@sleutelstad.nl
Telefoon Redactie
071 - 5235907