Omslag van Openbaring (Xander Uitgevers)

Leidse thriller onverwacht actueel

Wie van thrillers houdt en van spannende raadsels met een bijbels tintje, kan zijn hart ophalen aan ‘Openbaring‘, het nieuwe boek van de Leidse thrillerauteur Jeroen Windmeijer en diens Zwolse evenknie Tjarko Evenboer.

De twee doorgewinterde thrillerschrijvers ontdekten dat ze dezelfde fascinatie hadden voor de historische achtergrond van de Bijbel en alle raadsels die daar bij horen. Dat leverde een spannend boek op over ‘eindtijdbewegingen’ – geloofsgroepen en fanatieke sektes die menen dat het einde van de wereld binnenkort aanbreekt.

De twee auteurs vertellen bij Cultuur071 hoe ze de zaterdag voor Pasen bij een signeersessie werden aangesproken door een man die hun boek niet wilde kopen, omdat de volgende dag de wereld zou vergaan en hij het boek toch niet meer uit zou krijgen. De volgende avond dacht Evenboer: “wat moet die man nu denken, nu de wereld niet is vergaan?”.  Evenboer wist wel dat het onderwerp nog steeds actueel was, toen hij het plot bedacht. “Ik veel weet over de Pinksterbeweging waar dit soort ideeën ook nog steeds leven, maar het boek gaat over veel meer dan dit.”

Jeroen Windmeijer is er trots op dat ze samen een thriller hebben geschreven met echt wetenschappelijk aantoonbare kennis, terwijl het toch om een spannend mysterie gaat. Leiden speelt er natuurlijk ook weer een rol in. Hoofdpersoon is Simon Ryevaar, een religieus antropoloog aan de Universiteit Leiden. Maar je komt ook in Rome en Jerusalem en bij een opgraving in Turkije waar een mysterieuze inscriptie wordt gevonden. Voor wie Openbaring na het lezen naar meer smaakt is er goed nieuws. Er volgen nog twee boeken over de fictieve Leidse antropoloog.

Het eerste hoofdstuk van Openbaring is gratis online te lezen.

Cultuur Nieuws


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×