De Fortgensschool. (Foto: Marjolein Altena, Voorschotense Krant)

D66: 'Uitstelgedrag scholenbouw Voorschoten is onacceptabel'

De onderwijshuisvesting blijft de Voorschotense politiek bezig houden. Voor de komende jaren staan er drie nieuwe basisscholen op de planning: de Fortgensschool, de Nutsschool en Emmaus. En ondanks dat het college in het coalitieakkoord aangeeft dat goede onderwijshuisvesting cruciaal is, zijn er op dat punt nog geen stappen gezet.

Het onderwijs komt hierdoor in de knel meent D66-raadslid Patty Wijnen-Lunenburg: “Met het oog op de nieuwbouw is onderhoud van de oude gebouwen uitgesteld. Maar omdat het nu allemaal langer lijkt te gaan duren, moeten deze kosten toch gemaakt gaan worden. Daarnaast heeft bijvoorbeeld de Fortgensschool een onderwijsconcept dat niet uitgevoerd kan worden omdat het gebouw niet voldoet.” Dit gaat ten koste van leerplezier bij de kinderen en het werkplezier van de leerkrachten, waarschuwt Wijnen. “Ook schaadt het de vertrouwensband tussen scholen en de gemeente als afspraken over de nieuwbouw eenzijdig worden gewijzigd.”

Vorige week kaartte D66 de kwestie aan in tijdens de commissievergadering. De partij vindt het onacceptabel de nieuwbouw nog langer uit te stellen. Eerder dit jaar sprak ook GroenLinks haar ongenoegen uit over de vertraagde plannen van de onderwijshuisvesting. De partij vindt het een teleurstellende ontwikkeling is, zeker omdat Voorschoten er op dit moment financieel goed voorstaat en er voldoende reserves zijn om de investering te dekken.

Voor de start van de zomervakantie stelt de gemeenteraad de kaders voor de grote besluiten vast. Haast is dus geboden, benadrukt D66.

Nieuws Politiek Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×