De brandweermensen van de kazerne in Koudekerk aan den Rijn in het nieuwe bluspak. (Foto's: VRHM)

Een nieuw uiterlijk voor brandweer Hollands Midden

De ‘bluspakken’ van brandweer Hollands Midden waren aan vervanging toe. Gisteren werden de eerste nieuwe, kakikleurige pakken uitgereikt aan de brandweermensen op de kazerne Koudekerk aan den Rijn.

Brandweer Hollands Midden neemt afscheid van hun kenmerkende zwarte bluskleding met rode strepen en vlakken. De kleding was aan vervanging toe omdat de kosten van de reparatie van de kleding steeds verder opliepen.

Opvallend aan de nieuwe pakken is de kakikleur met gele strepen, waardoor vervuiling eerder zichtbaar is. Het nieuwe pak past bij de landelijke uitstraling van de brandweer. Uiteraard moeten de nieuwe pakken voldoen aan normeringen om brandweermensen genoeg bescherming te bieden. De technologie voor het fabriceren van deze stoffen is verbeterd en meer van deze tijd.

De brandweermensen van de kazerne van Koudekerk aan den Rijn werden niet voor niets uitgekozen om de eerste nieuwe brandweerpakken aan te trekken. Naast brandweertaken verzorgen zij namelijk ook arbeidshygiëne-taken in de regio. Zij zorgen er dus voor dat collega’s na een inzet weer een schoon pak krijgen.

De andere 44 kazernes binnen Hollands Midden worden ook snel voorzien van de nieuwe bluspakken. Vanaf juli 2023 zal de brandweer een volledig nieuw uiterlijk hebben.

112 Sleutelstad Leiden Nieuws Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×