Job Cohen (Foto: PR)

Job Cohen spreekt over linkse fusie bij 1 meiviering van Leidse PvdA

PvdA-coryfee Job Cohen spreekt op de Dag van de Arbeid in Leiden over een linkse fusie. Op maandagvond 1 mei is Job Cohen te gast bij de Leidse afdeling van de PvdA om te spreken over een linkse fusie om een nieuw politiek machtsblok te creëren. Dat Cohen voorstander is van een nieuw politiek machtsblok bestaande uit de linkse partijen is niet nieuw. Met zijn lezing genaamd ‘Hopsakee’ spreekt hij zich hier duidelijk voor uit.

Naast zijn lezing gaat Cohen, die van 2014 tot 2018 bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Leiden was, in gesprek over linkse samenwerking op lokaal niveau. Cohen gaat onder andere in gesprek met de Leidse fractievoorzitter Marc Newsome (Partij van de Arbeid) en Rembrandt Rowaan (GroenLinks). Beide partijen zijn sinds 2018 coalitiepartners in het Leidse college.

De Dag van de Arbeid mag in Nederland dan geen vrije dag zijn, dat weerhoudt de Leidse PvdA er niet van om elk jaar een 1 meiviering te organiseren. Niet-leden zijn ook van harte welkom. Op deze dag worden ook elk jaar de jubilarissen gehuldigd. Dit jaar zijn er 21 leden in Leiden die hun 25, 50, 65 of 75- jarige lidmaatschap vieren.

Leiden Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×