Directeur Arie Feij (rechts) van de Stichting Huisvesting Werkende Jongeren tekent de koopovereenkomst voor de voormalige zoutopslag. (Foto: SHWJ).

Jongerenwoningen in voormalige zoutopslag in Woubrugge

De Leidse Stichting Huisvesting Werkende Jongeren (SHWJ) heeft de voormalige zoutopslag aan de Woudsedijk in Woubrugge gekocht. De SHWJ gaat er een complex met sociale huurappartementen en studio’s voor jongeren realiseren. Deze week werd het koopcontract getekend.

Voordat er op de locatie gebouwd kan gaan worden, moet het bestemmingsplan worden aangepast. De huidige bedrijfsbestemming moet worden gewijzigd naar wonen. Omdat de zoutopslag pal naast de N207 ligt, moeten er ook maatregelen worden genomen om verkeershinder te voorkomen.

Voor de SHWJ is dit een historische stap in haar meer dan 50-jarig bestaan. “Tot nu toe bouwden we uitsluitend woningen in Leiden voor de werkende jongeren uit de Leidse regio”, zegt directeur Arie Feij. “Met deze stap gaat de SHWJ de woningnood aanpakken in omliggende gemeentes, zodat de jongeren niet per se naar Leiden hoeven te verhuizen en in hun eigen buurgemeente kunnen blijven wonen.” Bijkomend voordeel hiervan is volgens Feij dat hierdoor de druk op de Leidse woningmarkt voor jongeren ook afneemt.

 

Leiden Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×