Aubergine met miso
Aubergine met miso. (Foto's: Martijn Otten)

Koken zonder dieren: Aubergine met miso

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Martijn Otten van de Partij van de Arbeid in Leiden.

“Een lekker en makkelijk recept met slechts een paar ingrediënten.”

Ingrediënten – voor 2 personen:
2 aubergines
miso (Japanse sojabonenpasta, te vinden in de Aziatische toko)
2 vellen nori (zeewier)
sesamzaad
sesamolie

Bereiding:
Was de aubergines en snijd ze in de lengte in vier tot zes plakken. Leg de plakken op een bakplaat met bakpapier en snij met een scherp mesje een ondiep rasterpatroon in de bovenkant. Sprenkel er naar smaak sesamolie overheen.

Smeer een dun laagje miso op elke plak aubergine. Het is erg zout van smaak dus gebruik niet te veel miso (zelf gebruik ik het liefst een soort met minder zout). Strooi als versiering (witte en/of zwarte) sesamzaadjes over de aubergines. Leg op elke plak een rechthoekig stukje nori en druk dit een beetje aan zodat het vastplakt aan de miso.

Bak de aubergines 10 à 15 minuten in de oven op 180 graden tot ze zacht en gaar zijn. Heerlijk en snel als lunch- of voorgerecht. Voor het avondeten kun je deze aubergines bijvoorbeeld serveren met ovengebakken aardappels met laos (galanga), sesamolie en sesamzaadjes en een toef (vegan) mayonaise met wasabi.

 

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×