Samen de natuur in en het buitenleven om de hoek ontdekken met de Queer Outdoor Adventures and Social Club. (Foto: QOASC/ Karin)

Queer Outdoor Adventures: samen het buitenleven ontdekken

Wandelen, kamperen en jezelf zijn: outdoor adventures. Volgens Leidenaar Karin ontbrak die schakel in de Leidse queer community. En daarom begon ze zelf een groep via het online platform Meet Up. Gemakkelijk om bij aan te sluiten. Lekker de natuur in.

Outdoor adventures wil niet zeggen: ver over de grenzen in vreemde oorden vertoeven. Maar juist ook het buitenleven om de hoek ontdekken. Wandelen, fietsen, kamperen, kanoën. Zolang het maar in de buitenlucht is, wil Karin het wel organiseren. “Ik vind dat er niet zo veel aanbod is voor mensen in de queer community. Ik denk dat het goed is om elkaar te ontmoeten. En ik houd van outdooractiviteiten en ik wil andere mensen graag meenemen en de natuur laten beleven.”

Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met initiatiefnemer Karin over de Queer Outdoor Adventure and Social Club.

Het eerstkomende buitenevenement op de kalender is misschien niet meteen voor iedereen, erkent Karin. “We gaan twee dagen wandelen en een nacht kamperen. Vanuit Utrecht Centraal langs de Kromme Rijn en onderweg overnachten op een kleine camping en dan door naar Wijk bij Duurstede. En dan weer terug met de bus naar Utrecht.” Voor de liefhebbers is er echter nog wel plek. “Volgens mij nog drie plaatsen. Kosten zijn 30 euro per persoon en dat is inclusief een maaltijd.”

Inschrijven voor de outdooractiviteiten kan via het Meet Up-platform. “Je moet je dan wel aanmelden bij Meet Up met een e-mailadres, maar dat kost verder niets. Het fijne is, dat er ook een chatfunctie bij zit, dus je kunt me direct alle vragen stellen.”

Laagjes
Een paar algemene tips voor beginnende wandelaars en outdoorsporters heeft Karin op voorhand wel. “Wat betreft kleding, kies voor veel laagjes en goede (wandel)schoenen. En neem altijd wat te eten en te drinken mee.”

Iedereen is welkom, benadrukt Karin. “Iedereen die zich kan identificeren met de kernwaarden dat iedereen welkom is en van wandelen en avontuurlijke dingen doen houdt, kan meedoen.” Wie mee wil doen, kan een kijkje nemen op het Meet Up-platform, zoekwoorden: Leiden en Queer Outdoor Adventures of kijk op Instagram (@queeroutdooradventures).

 

Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×